Dijous, 9 de Juliol de 2015 12:25

El director general de Joventut i el delegat del Govern a Girona han visitat avui dos casals de vacances a Olot. Les comarques gironines acolliran aquest estiu a més de 45.000 infants i joves i a prop de 6.800 monitors i directors de lleure que participaran en 1.170 activitats de lleure, segons les previsions de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família.

Per tipologies d’activitats, les majoritàries seran les colònies (367), seguides dels casals de vacances (356), les acampades (266), les rutes (148) i els camps de treball (33), segons els mateixos càlculs. I pel que fa al lloc de realització, l’Alt Empordà serà la comarca amb més activitats (237), seguida del Ripollès (201), la Garrotxa (178), el Baix Empordà (162), la Selva (121), el Gironès (108), Pla de l’Estany (82) i la Cerdanya (81).

 

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí el director general de Joventut, Toni Reig, durant la visita al casal de vacances que aquests dies té lloc a l’Oficina Jove de la Garrotxa, a Olot, i que, promogut per l’Ajuntament d’aquesta localitat, acull nois i noies de 12 a 14 anys. Ho ha fet acompanyat del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i de l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas. Posteriorment, la comitiva s’ha desplaçat al casal de vacances ESC Morrot que acull nens i nenes de 2 a 11 anys, també a la capital garrotxina.

A la tarda, Reig visitarà -juntament amb els alcaldes de Banyoles i Porqueres- el camp de treball “Estany Natura”, que té lloc aquests dies a les dues poblacions, i en el qual participen un total de 24 joves de 14 a 17 anys. Posteriorment, es desplaçarà a Castelló d’Empúries per seguir, conjuntament amb l’alcalde de Castelló i el director del Parc dels Aiguamolls, les tasques que un total de 26 nois i noies, també de 14 a 17 anys, fan aquests dies al camp de treball “L’aigua: un cicle vital”, als Aiguamolls de l’Empordà. Aquests dos camps són organitzats per la Direcció General de Joventut i estan gestionats per la Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, respectivament.

Les previsions donades a conèixer també inclouen les estades en albergs que formen part del programa “L’estiu és teu!”, organitzat per la Direcció General de Joventut. Es tracta d’estades de dues setmanes en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats d’idiomes, multiesportives, enginy, teatre, combinades d’idiomes, música, esportives i excursionisme.

S’ha ofert plaça per a 3.462 infants i joves de 5 a 17 anys a nou dels albergs de la xarxa que la Generalitat té a les comarques gironines:

Albergs Tipologia Places
Banyoles Veu / Combinades de multiesportives i anglès  480
 Girona  Teatre  180
 L’Escala  Combinades de multiesportives i anglès / Multiesportives  982
 La Molina

Idiomes / Multiesportives / Esportives /Combinades de multiesportives i anglès

 700
 Núria  Multiesportives / Excursionisme  150
 Olot  Combinades de multiesportives i anglès / Multiesportives  100
 Planoles  Idiomes, enginy, esportives i cinema  470
 Sant Esteve d’en Bas  Combinades de multiesportives i anglès  120
 Sant Joan de les Abadesses  Combinades de multiesportives i anglès  280
 TOTAL    3.462

Els albergs de les comarques gironines tenen una gran demanda, ja que concentraran el 37% del total de participants catalans de “L’estiu és teu!”.

Així mateix, la demarcació de Girona ofereix una de les novetats d’enguany, com són les estades d’excursionisme a l’alberg de Núria. Durant 10 dies, nois i noies de 13 a 16 anys practicaran activitats de muntanya com l’escalada, el tresc i l’espeleologia.

Aquest estiu, la demarcació de Girona acollirà un total de dotze camps de treball, organitzats per la Direcció General de Joventut a través de diferents entitats i fundacions. D’aquests, deu són per a joves catalans i dos per a joves catalans i de la resta del món. Enguany, hi ha un camp de treball nou, que tindrà lloc a Canet d’Adri.

Entitat Camp de treball Municipi
Associació de Joves El Quaranta-dos Recuperació de la Font d’en Baltasar Canet d’Adri
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya Castell de Montsoriu (camp d’intercanvi internacional) Arbúcies
Coordinadora del Lleure del Pla de L’Estany Estany Natura Banyoles / Porqueres
Fundació Catalana de l’Esplai Illa de Port Lligat Cadaqués
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya Conca de la Muga: Camins de l’aigua. Un cicle vital Castelló d’Empúries
Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany Castell d’Esponellà Esponellà
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya Can Pere Tià– Les Gavarres Palamós
Fundació EMYS Can Moragues: la Catalunya rural del s. XXI Riudarenes
Fundació privada obra social comunitària de Bellvitge (OSCOBE) Joves Solidaris de la Vall de Llémena Sant Gregori
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya Un Salt a la diversitat! Salt
Grup d’Esplai Somnis Recuperació de la font d’en Roca i el seu entorn Sant Joan de les Abadesses
Grup d’Esplai Vidrerenc Castell de Sant Iscle: buscant un passat (camp d’intercanvi internacional) Vidreres

>El juliol, el mes preferit

Per mesos, el que tradicionalment ha concentrat el gruix de les activitats ha estat el de juliol (54% l’any 2013), seguit del de juny (31%), el d’agost (11%) i el de setembre (4%).

Per quinzenes, la més concorreguda l’estiu passat va ser segona quinzena de juny (1.702 activitats), seguida de la primera de juliol (1.130), la segona de juliol (769), la primera d’agost (361), la primera de setembre (189) i la segona d’agost (147).

 

Més videos

eurodesk transparente

ipunt

oficina jove

Captura2

compartir

 logo ime

Joves i què

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR