Dilluns, 18 de Febrer de 2019 13:45

Des de finals del passat any 2018 el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el SOC, va posar en marxa un nou programa dissenyat per facilitar i acompanyar als joves en el procés de transició entre el sistema educatiu i el món laboral i/o ocupacional, centrant el focus en les persones més joves i amb major vulnerabilitat. Aquest programa, que compta amb el finançament del Fons Social Europeu, ha estat d’interès pel Consell Comarcal de la Garrotxa, que el desenvolupa a la comarca des del passat 31 de desembre.

 

A partir de la figura tècnica de l’anomenat REFERENT D’OCUPACIÓ JUVENIL, el programa ofereix orientació i acompanyament als joves i posa al seu abast els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada persona.

 

 

Aconseguir una transició exitosa del món educatiu al món laboral és la prioritat del projecte. El tècnic referent d’ocupació juvenil que treballa a la Garrotxa atén i orienta qualsevol jove de la comarca a l’Àrea d’Ocupació de Mas les Mates, a l’Ideal Oficina Jove de la Garrotxa i al Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Un pilar molt important per l’èxit del projecte és el fet que el referent d’ocupació juvenil treballa coordinadament amb altres agents del territori, com professionals d’Ensenyament, de Salut, de Treball o Serveis Socials per arribar a crear un marc d’acció on els joves tinguin més facilitat a l’hora de trobar la sortida professional que més s’adeqüi  a les seves necessitats i expectatives.

Per accedir als serveis del referent d’ocupació juvenil, els joves han de tenir entre 16 i 29 anys i disposar de NIE o DNI. D’altra banda, tant els joves com les seves famílies poden contactar amb ell trucant al Consell Comarcal al telèfon 972 27 49 00

 

Més videos

 

eurodesk transparente

ipunt

Captura2

compartir

 logo ime

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR