Dimecres, 13 de Març de 2019 12:55

Aquest curs el Projecte Esferes del Consell Comarcal es realitza en tres municipis de la Garrotxa. Es tracta d'un projecte que ofereix un espai gratuït de suport a les tasques educatives per als infants que ho requereixen. Amb Esferes es potencia la relació entre infants i joves del municipi a la vegada que es creen hàbits d'estudi.

Al llarg d'aquest curs escolar tres municipis de la comarca de la Garrotxa, Les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols i Castellfollit de la Roca, participen a Esferes, un projecte que pretén donar resposta a la necessitat d'oferir un servei de recolzament i suport en les tasques educatives a nens i nenes de primària i també a joves que estiguin realitzant l'ESO.

Per dur a terme el projecte es compta amb la figura d'un dinamitzador, així com la presència de tècnics dels diferents serveis per tal de poder donar el suport necessari a les persones voluntàries, als participants o bé a les famílies.

En un espai educatiu i lúdic es treballa l'aprenentatge formatiu però també el desenvolupament de competències transversals ja que el joc i la convivència permeten treballar altres aspectes com ara les normes de relació, la resolució de conflictes, la confiança i l'autoestima o altres com els hàbits saludables, l'organització, la cura de l'espai i el material, etc.

Per tal de poder arribar a les persones que realment necessiten i aprofitaran aquest servei gratuït, s'opta perquè sigui la pròpia escola del municipi o els instituts on van els joves, qui triï quines seran les persones que gaudiran del servei. Les persones voluntàries, en canvi, es busquen a través dels grups de joves o per via de les diferents entitats i espais que hi ha al municipi.

Els voluntaris tenen una petita recompensa econòmica per tal de valorar la tasca educativa realitzada, per recompensar el compromís i per l'espai de temps dedicat a la tasca d'ensenyar a més de rebre un diploma que avala el treball realitzat en aquest espai.

Aquest projecte, que es va gestar l'any 2016, està coordinat pel Consorci d'Acció Social de la Garrotxa conjuntament amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa.

 

Més videos

 

eurodesk transparente

ipunt

Captura2

compartir

 logo ime

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR