Dimarts, 19 de Novembre de 2013 09:06

Rossinyol2

El Projecte Rossinyol ja està en marxa

 

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha acollit aquest cap de setmana la presentació i acte de benvinguda als participants del Projecte Rossinyol.La Universitat de Girona juntament amb el Servei de Joventut del Consell han posat en marxa la nova edició d’aquest programa, que posa en contacte joves universitaris de la comarca amb estudiants d’origen immigrant per tal d’afavorir la seva inserció a la societat.

 

 

 

Aquest any a la Garrotxa, el Projecte Rossinyol consta de deu parelles formades per alumnes de diferents facultats de la Universitat de Girona i estudiants d’ESO de quatre centres educatius d’Olot: l’Escola Pia, l’Institut la Garrotxa, Bosc de la Coma i Montsacopa. Des d’aquest mes de novembre i fins a finals de maig, els joves es trobaran durant tres hores a la setmana. En aquest temps, els universitaris hauran d’acompanyar els alumnes d’origen immigrant amb l’objectiu d’esdevenir un referent del nen o nena i fer amb ell o ella activitats de lleure que l’estimulin i mostrar-li àmbits als quals difícilment accediria. El director del Projecte Rossinyol, Jordi Feu, ha explicat que “els mentors han de ser joves universitaris que els agradi el voluntariat, l’altruisme, que siguin responsables i que vulguin compartir el seu temps lliure amb nens i nenes d’entre 8 a 14-15 anys d’origen estranger, que faci poc que acabin d’arribar a la ciutat, i que junts creïn una xarxa de relacions per afavorir la seva integració a la ciutat”. Segons ha afirmat Jordi Feu, “el perfil de cada població respon a la realitat migratòria. En el cas d’Olot, aquest any els participants són sobretot d’origen del Panjab, Xina, Marroc i Llatinoamèrica”.

Olot va ser el primer municipi on va començar el Projecte Rossinyol. El curs 2005-06, la Universitat de Girona va posar en marxa a la capital de la Garrotxa una prova pilot d’aquest programa que, segons la consellera d’Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa, Mar Roca, “ja és tot un èxit pel fet que els joves decideixin dedicar el seu temps lliure a ajudar a altres nois i noies i perquè els inculca valors que els fa créixer com a persones”.

El Projecte Rossinyol 2013-2014 compta amb 108 parelles de mentors i mentorats a deu poblacions de les comarques gironines, entre elles Olot. Les seves arrels es troben a Israel on, a mitjans dels anys setanta, s’estableix un programa nacional de tutoria per a escolars en situacions desafavorides anomenat Perach project. En la mateixa línia, a l’any 1998, la Universitat de Malmö (Suècia) va adaptar a les característiques de la ciutat aquest projecte que va batejar amb el nom de Näktergalen (“Rossinyol”, Nightingale en anglès). El rossinyol és la mascota de Malmö i simbolitza “un ocell petit que canta meravellosament quan se sent segur”. D’aquest projecte va sorgir el projecte europeu Nightingale en el que participen universitats i escoles d’arreu d’Europa, com la Universitat de Girona.

Video notícia


Més videos

 

eurodesk transparente

ipunt

Captura2

compartir

 logo ime

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR