Divendres, 23 de Novembre de 2018 14:27

Deu parelles de joves de la Garrotxa participaran en la 13a edició del Projecte Rossinyol, que impulsa la Universitat de Girona amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa. Es tracta d’un projecte de mentoria per a la inclusió social que busca la interacció entre estudiants universitaris i alumnes d’educació secundària d’origen estranger.

 

 

 

 

 

 
Aquest divendres, 16 de novembre, la Sala de Plens del Consell Comarcal ha estat l’espai de celebració de l’acte de presentació del Projecte Rossinyol durant el qual les parelles han tingut la primera pressa de contacte. Les parelles estan formades, per una banda, per joves estudiants de diferents facultats de la Universitat de Girona i per una altra, per alumnes que cursen entre 1r i 4rt de ESO de cinc centres educatius de la Garrotxa: Escola Pia, INS Garrotxa, INS Montsacopa. INS Bosc de la Coma i el Petit Plançó. En aquesta edició participen joves d’origen gambià, xinès, hondureny, colombià, indi, georgià, ucraïnès i moldau.
Els alumnes universitaris que aquest anyexerciran el paper de mentors, cursenestudis de grau a la Universitat de Girona, en concret, estudis d’Infermeria, Educació Social, ADE, Psicologia i Enginyeria informàtica. Destaca el fet que la majoria de mentors ja tenen experiència en el món del voluntariat amb joves o infants. A partir d’ara, un cop a la setmana, les parelles es reuniran (durant tres hores aproximadament) per realitzar activitats i sortides que els hi permetran conèixer diferents espais de la comarca i afavorir el seu desenvolupament, consolidant la integració social, cultural i lingüística.
 
Al llarg del programa, els joves universitaris hauran de fer un acompanyament als estudiants de secundària i proporcionar nous coneixements per tal de crear un intercanvi d’experiències positiu. L’objectiu del projecte és que els mentors es converteixin en el referents dels alumnes de secundària, tot compartint activitats que els estimulin i els donin accés a àmbits amb els quals no estan tan familiaritzats.
 
Paral·lelament, els universitaris, que reben una formació especialitzada per participar en el Projecte Rossinyol, obtenen crèdits a canvi del seu compromís i dedicació a aquesta iniciativa que aporta a les parelles la possibilitat d’enriquir-se personalment amb el coneixements d’altres cultures i realitats.
 
Mar Roca, consellera d’Educació i Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa ha participat en aquest acte de presentació i ha agraïtals participants i a les seves famílies que hagin decidit formar part d’aquesta iniciativa que demostra un gran compromís envers la cohesió i el voluntariat social.
 

 

Més videos

 

eurodesk transparente

ipunt

Captura2

compartir

 logo ime

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR