Notícies

Dijous, 7 d'Octubre de 2021 10:34

Presentació del nou Pla Comarcal de Joventut de la Garrotxa 2020-24

 

El Pla comarcal és una eina bàsica per traçar les línies estratègiques de les polítiques públiques de joventut al nostre territori. Un territori en el que hi viuen 11.448 joves d’entre 12 i 30 anys, dels quals 7.549 viuen a Olot i 3.899 a la resta de la comarca.

 

La joventut és una etapa vital crucial per al desenvolupament de la persona i per aquesta raó, les decisions i accions que es prenen des de les administracions públiques posen el focus en els i les joves, les seves necessitats i en facilitar el desenvolupament de la seva persona a tots els nivells, així com dels seus projectes personals.

 

A la Garrotxa, aquest treball previ d’estudi encapçalat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal, s’ha dut a terme de manera mancomunada, col·laborativa i teixint una xarxa de treball que ha anat més enllà de les pròpies administracions locals, unint en un mateix objectiu a institucions i entitats que treballen sobre el terreny amb els joves de la comarca. El resultat ha estat aquest Pla comarcal de joventut de la Garrotxa, que pretén donar resposta als dos objectius del Servei de Joventut del Consell Comarcal, que són el d’enfortir i donar suport als ajuntaments del territori en les polítiques de joventut (tenint en compte, sempre, la singularitat i realitat de cada poble i ciutat), així com facilitar el projecte de vida de tots els i les joves de la comarca.

 

Llegiu-ne més...
 
Dilluns, 27 de Setembre de 2021 13:01

 De l'1 al 8 d'agost, un grup de 13 joves del Garrotxa, juntament amb 13 joves de Bèlgica van conviure en un intercanvi a Lokeren, Bèlgica.

 

 

L'intercanvi amb els grups de joves belgues es va fer al Castell Verloren Vos, un espai enmig de la ciutat de Lokeren que els permetia realitzar activitats i dinàmiques així com allotjar-se.

 

El projecte d'intercanvi està finançat en el marc del programa Erasmus Plus de la Unió Europea, i pretén posar en contacte joves de diferents països europeus, en aquest cas joves de diferent municipis de la zona de la Garrotxa i de diferents municipis de Bèlgica, per tractar temes d'interès per als joves, així com reflexionar sobre temes d'actualitat i donar eines als joves per convertir-se en persones ciutadanes de la Unió Europea respectuoses, obertes i tolerants.

Llegiu-ne més...
 
Divendres, 9 d'Abril de 2021 08:09

intercanviAl 2020 vam batre tots els rècords de plans cancel·lats, de nivells de sofà, i de nivells de resiliència... Fem que aquest 2021 sigui diferent!!

Tenim al foc, fent xup-xup, el proper intercanvi juvenil per aquest Estiu2021. Treballant fort amb les companyes de @globelink_vzw per tenir-ho tot a punt i fer realitat una nova experiència genial!

 

Una setmana d'intercanvi a Bèlgica amb un grup de 10 joves belgues i 10 joves de la Garrotxa de 18 a 23 anys, on tot girarà al voltant de la resiliència individual i grupal.

La resiliència és la capacitat de fer front a situacions canviants de la vostra vida.
T'interessa aquest tema? Estàs a punt per parlar d'aquest tema amb altres joves? Ja tens molts coneixements sobre aquest tema o vols obtenir-ne més informació? Doncs anima't!

 

Llegiu-ne més...
 
Dimecres, 17 de Març de 2021 12:01

Cartell Emotiespai

 

EL SERVEI DE JOVENTUT DEL CONSELL COMARCAL I L'EQUIP PEDIÀTRIC TERRITORIAL DE LA GARROTXA, POSEN EN MARXA EMOTIESPAI, UN NOU SERVEI D'ACOMPANYAMENT EMOCIONAL A JOVES

L'any 2020ha estat marcat per la COVID-19, una pandèmia que ha causat efectes en la salut emocional de moltes persones, també en els joves. Estudis sobre el tema han constatat que es multipliquen els casos de depressió, ansietat, angoixa i trastorns de salut mental en persones joves. Destaquen el fet que, al reduir-se la vida social dels més joves, l'acompanyament emocional que feien amb el seu grup d'iguals s'hagi vist reduït i moltes vegades creixi el sentiment de soledat. D'altra banda, alguns dels serveis que tenen a l'abast per atendre aquesta demanda d'acompanyament i suports'han vist afectats també per la pandèmia: el programa salut i escola ha passat a ser en línia i ha patit una reducció d'ús, i el servei de mediació i consum, ubicat a l'Hospital, també ha vist reduïda la seva afluència per la seva ubicació.

Davant aquest situació,el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa i l'equip pediàtric territorial de la Garrotxa, de la Fundació HospitalComarcal d'Olot i la Garrotxa han impulsat aquest nou servei gratuït d'acompanyament emocional a joves, que s'oferirà i es coordinarà amb els serveis de l'Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa. Aquest és un servei d'acollida, escolta i acompanyament en la gestió de les seves emocions, on les persones joves trobaran un professional que els rebrà de forma anònima i confidencial. Aquests servei gratuït s'oferiràa partir d'aquest divendres 19 de març, de forma presencial, individual i amb accés directe (sense cita prèvia) a l'Ideal-OJG, el 1r i3r divendresde cada mes, de 16 a 18h.

Telèfon de contacte: 627534145

 
Dimecres, 13 de Gener de 2021 11:44

 

eurodesk logo

 

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, és un Multiplicador Qualificat de la xarxa Eurodesk.

Eurodesk és un servei d'informació sobre programes i iniciatives europees, dirigit no només a les persones joves sinó també als que treballen en l'àmbit de la joventut.

Eurodesk centra la seva atenció en la informació relativa a les àrees d'educació, formació i joventut amb l'objectiu que t'involucris en diferents activitats europees. Una manera d'accedir de primera mà a aquesta informació que fomenta el sentiment d'identitat europeu i obre un ventall d'oportunitats als joves que van a la xarxa Eurodesk a informar-se. Els llocs d'Eurodesk són anomenats Multiplicadors Qualificats i són les oficines locals repartides per pobles i ciutats de tot Europa que donen a conèixer als joves la informació, tant presencialment com a través de les eines informàtiques d'Eurodesk.

Llistat de Llocs Eurodesk a Espanya

A través d'Eurodesk pots gaudir d'informació obtinguda directament de la Comissió Europea i altres agències de similar grau. A més, el servei t'ofereix també informació nacional recollida de diverses fonts pels socis dels països participants.

Eurodesk és una xarxa d'informació europea en què participem 50 punts d'informació a Espanya, i 1.800 oficines d'informació juvenil de 35 països europeus, que ens comprometem a informar els joves sobre temes com: allotjament, treball, educació, formació, turisme i informació pràctica de cada un dels països participants a la xarxa, viatjar per Europa, intercanvis entre joves, cerca de contactes o de possibles socis per a projectes europeus, tot el relacionat amb programes i iniciatives europees, els teus drets,...

Per més informació contacta amb NOSALTRES!

   eurodesk garrotxa  

 

 

BUTLLETI EURODESK GENER 2021

 

 

Pàgina 1 de 24

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Més videos

 

eurodesk transparente

ipunt

Captura2

compartir

 logo ime

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR