El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa va crear al 2012 el servei de gestió comarcal de casals d’estiu, amb l’objectiu d’optimitzar recursos i mancomunar l’organització i gestió dels casals d’estiu. És un projecte que pretén, més enllà d’oferir activitats de lleure a l’estiu a municipis petits de la comarca, també pretén ser una oferta laboral per a les persones joves de la comarca i que els infants no s’hagin de desplaçar del seu municipi per tenir activitats de lleure de qualitat.

Des de fa uns anys l’oferta de lleure de la comarca és molt àmplia i molt diversificada tant en tipologia d’activitats com distribuïda territorialment per tota la comarca, i és que casals mancomunats hi és amb l’objectiu de sumar aquest esforç que es fa a nivell de comarca perquè els nens i nenes tinguin l’oportunitat de gaudir del lleure a prop de casa, perquè així s’afavoreix que creixin estimant el seu poble, el seu entorn i sobretot creant vincle amb altres nens i nenes del mateix municipi.  

Per dur a terme el projecte, cal tenir en compte que és un projecte anual en què a principis d’any els ajuntaments interessats en formar-ne part fan la petició formal al Consell Comarcal i a partir d’aquí es prepara la licitació per poder fer l’adjudicació de l’empresa prestadora del servei. Des del Servei de Joventut es fa un seguiment constant de l’evolució del projecte així com també es vetlla pel seu bon funcionament. 

La difusió de totes les activitats de lleure de la comarca es fa de forma conjunta entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot a través de la guia d’activitats d’estiu anomenada Activa l’estiu. Normalment surt publicada al voltant de Sant Jordi i les inscripcions es formalitzen durant la primera quinzena de maig.  

Objectius

  •  Oferir activitats de lleure de qualitat a municipis petits de la comarca
  •  Mancomunar serveis i optimitzar recursos
  •  Ser una oferta laboral per joves de la comarca  

Destinataris

  • Infants i joves de 3 a 13 anys. 
  • Joves amb formació en el món del lleure (per treballar, fer pràctiques o estada a l’empresa) 

Durant l’estiu 2021 es va crear l’Estiu jove itinerant, un casal destinat a joves de 6è i 1r d’ESO de forma rotativa entre diferents municipis de la comarca i on els joves es desplacen de municipi a municipi a través del Bus transversal de la comarca. 

Per saber-ne més 

Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa