L’Àrea d’Educació i Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa va crear el 2012 el servei de gestió comarcal de casals d’estiu, amb l’objectiu d’optimitzar recursos i mancomunar l’organització i gestió dels casals d’estiu. És un projecte que pretén, més enllà d’oferir activitats de lleure a l’estiu a municipis petits de la comarca, també pretén ser una oferta laboral per a les persones joves de la comarca i que els infants no s’hagin de desplaçar del seu municipi per tenir activitats de lleure de qualitat.

Són molts els nens i nenes que cada estiu gaudeixen de l’oportunitat de participar als casals d’estiu repartits a diferents pobles de la comarca i que creixen estimant el seu poble, el seu entorn i sobretot creant vincle entre altres nens i nenes del mateix municipi.

Els casals d’estiu, dirigits a infants i joves de 3 a 13 anys, són una oportunitat única per als nens i joves de viure un munt d’aventures, experiències i vivències que els portin a aprendre coses noves relacionades amb les emocions, la ciència, l’entorn proper, les relacions humanes, l’activitat física i esportiva, la capacitat de decidir, i moltes altres.

A més, a l’estiu 2021 es va crear l’Estiu jove itinerant, un casal destinat a joves de 6è i 1r d’ESO de forma rotativa entre diferents municipis de la comarca i on els joves es desplacen de municipi a municipi a través del Bus transversal de la comarca. 

Si tens formació en el món del lleure, i t’interessa treballar, fer pràctiques o realitzar l’estada a l’empresa amb nosaltres, no dubtis a posar-te en contacte amb el Servei de Joventut i t’assessorarem de com accedir a la borsa de treball.