Crear un negoci o empresa pot ser complicat, però tot és molt més fàcil si la idea és bona. Existeixen alguns programes de suport als emprenedors, és a dir, a les persones que com tu es plantegen crear el seu propi lloc de treball.


Catalunya Emprèn
és una plataforma per informar i assessorar els emprenedors i ajudar-los a resoldre dubtes (passos a seguir, permisos, tipus d’empresa que cal constituir…). També gestiona algun dels ajuts existents als emprenedors i un programa específic per a joves emprenedors.


Els vivers o centres d’empreses són espais pensats perquè els emprenedors puguin ubicar-hi el seu negoci juntament amb altres. El fet de compartir espai i serveis abarateix els costos i dóna un impuls important al negoci que s’està muntant. Alguns dels serveis que es comparteixen entre tots són comptabilitat, secretaria, fax, fotocopiadores, tràmits, gestió fiscal, etc.

També existeixen les plataformes de crowdfunding, que consisteixen en un sistema de finançament basat en petites aportacions econòmiques individuals (micropagaments) per ajudar a fer realitat un projecte concret. Per tant, el micromecenatge pot ser una opció a tenir en compte tant a títol individual per gent emprenedora, creativa o persones que volen crear la seva petita o mitjana empresa, així com també per aquelles entitats o associacions que volen endegar els seus projectes. Els milions de persones presents a la xarxa són els mecenes potencials.

Enllaços i adreces d’interès:

Plataformes de crowfunding:

Catalunya Emprèn

http://catempren.gencat.cat/


Àrea d’Empresa i Emprenedoria

DINÀMIG

C/ Bisbe Lorenzana, 15, d’Olot
Tel 972 26 01 52
[email protected]

Viver d’empreses del Centre d’Empreses de les Preses
C/del Centre d’Empreses, 1-7
Les Preses
Tel. 972 69 47 37
[email protected]

El programa Garantia Juvenil també ofereix actuacions d’ajut als joves emprenedors, cofinançades pel Fons Social Europeu i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.