Cada any el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot elaboren la “Guia Activa l’Estiu”. Aquesta  publicació recull les activitats d’estiu organitzades pels ajuntaments de la Garrotxa, entitats i empreses. En aquesta guia hi ha es recullen al voltant de 90 activitats adreçades a infants i joves menors de 18 anys.

L’Activa l’Estiu és un referent per a les famílies per tal que els infants i joves de la comarca trobin una activitat adaptada a les seves necessitats per fer de l’estiu un temps de gaudi i, alhora, una oportunitat d’adquirir noves experiències i aprenentatges. Totes les activitats són dissenyades i creades per professionals en l’àmbit esportiu, educatiu i de lleure.

La guia s’edita en format digital per poder arribar al màxim de ciutadans i ciutadanes interessats i interessades, generant el mínim impacte ecològic possible.

Un munt d’activitats amb una doble vessant lúdica i educativa

La guia s’estructura en una primera part on s’agrupen totes les propostes organitzades per l’Ajuntament d’Olot a través del seu programa “Estiu Riu”. Tot seguit, i ordenat per ordre alfabètic, apareixen les activitats de la resta de municipis de la comarca.  Paral·lelament, també es mostren les propostes d’entitats o associacions privades.

En tots els casos, les propostes recollides a la guia ofereixen un gran ventall d’opcions per a tots els infants, joves i famílies. Hi trobareu activitats que ja són un clàssic de l’estiu a la Garrotxa, com les Brigades Joves d’Estiu, els Camps de treball o els Casals esportius o també d’altres vinculades amb la natura o la cultura. A grans trets, teatre, robòtica, voluntariat, expressió artística, creativitat, excursionisme, informàtica i mecanografia, equitació, escalada o idiomes són algunes de les altres disciplines de les quals s’ofereixen activitats a la present guia.

En relació amb les dates i el procediment d’inscripció, cal consultar cada proposta de la guia. En el cas de les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot, les inscripcions es faran a través d’internet a http://estiuriu.olot.cat o bé a www.olot.cat

En el cas dels casals coorganitzats entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i els ajuntaments de Maià de Montcal, Tortellà, Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca, Sant Joan les Fonts, Riudaura i Sant Feliu de Pallerols totes les inscripcions es faran a través d’internet a www.garrotxajove.cat o a la pàgina web de cada Ajuntament.