Els estudis de Formació Professional capaciten per exercir una professió. Actualment hi ha una gran diversitat d’àmbits i sectors dins del mercat de treball que requereixen de persones amb titulació tècnica o tècnica superior. 

Les branques o famílies d’aquests cicles formatius varien molt d’un país a un altre, per això, abans de llançar-te a estudiar una FP a l’estranger, et recomanem que cerquis informació sobre el sistema educatiu del país de destí:

Todo FP: trobaràs en aquest portal les webs de formació professional de diferents països d’Europa. 

LA FP DUAL

És una modalitat de formació professional que combina l’aprenentatge formal en un centre educatiu amb les pràctiques a una empresa relacionada amb els estudis que s’estan desenvolupant. 

Els països europeus on més es desenvolupa aquesta modalitat són Alemanya, Holanda, Àustria, Suïssa i França.

Hi ha diverses organitzacions que fan de pont entre l’alumne/a i l’empresa i centre educatiu. Ofereixen ajudes al trasllat, al curs d’idioma o fins i tot a l’allotjament de la persona participant. 

Pots conèixer la informació de FP Dual dels diferents països a través de la web Alianza per la FPDual

BEQUES FORMACIÓ PROFESSIONAL A L’ESTRANGER

BEQUES ERASMUS PLUS PER A FORMACIÓ PROFESSIONAL

Són beques de pràctiques que subvenciona la UE per estudiants. 

Per als estudiants de Cicle Formatiu de Grau Mitjà, hi ha una dotació econòmica d’uns 1.100-1.400 € mensuals, i pels estudiants de cicle superior, la quantitat és de 300-400 € mensuals.

L’aportació econòmica de les beques cobreixen 3 mesos de l’estada. 

L’ajuda s’ha de tramitar a través del centre on estiguis estudiant.

Al portal Xarxa FP trobaràs informació sobre les beques de mobilitat que ofereix el programa Erasmus Plus per a estudiants de cicles formatius.

FP DUAL

En el cas de què vagis a cursar una FP Dual a algun país europeu, existeixen ajudes econòmiques per a preparar-te prèviament en l’idioma del país de destí, per al trasllat, allotjament etc.

L’organització que fa d’intermediària entre la persona participant i l’empresa/institut on anirà a estudiar i treballar és la que explicar quines ajudes hi ha, ja que a vegades la pròpia empresa que contracta l’estudiant també cobreix les despeses de lloguer i manutenció.

Bridge4Mobility ofereixen anar a fer FP Dual a Europa (Alemanya, Àustria)  en diversos sectors com l’hostaleria, la geriatria i treballs tècnics.