L’habitatge i l’emancipació, són ara mateix uns dels àmbits que suposen més dificultats d’accés entre les persones joves. El desajustament entre els sous i els preus dels habitatges incideixen directament en les possibilitats d’emancipació.

En el cas de la Garrotxa, actualment, les persones joves ens trobem amb una gran dificultat pel que fa a l’accés a l’habitatge, sobretot per què l’oferta d’habitatges disponibles no respon a la demanda i a les necessitats reals.

A més, s’hi afegeix la problemàtica de l’augment progressiu i incessant dels preus del lloguer en els darrers temps, a més a més de l’augment dels preus a rel de la inflació.

En el següent enllaç trobaràs informació general i útil sobre habitatge per a joves: https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/habitatge/

I a més, tens a la teva disposició el servei d'Assessoria en línia amb personal expert que respondrà les teves consultes sobre temes relacionats amb l'habitatge.

 

També pots consultar les Càpsules d'Habitatge de la XNEJ, amb informació específica sobre temes concrets relacionats amb l'habitatge. Les pots trobar al canal de YouTube de @joventutcat

A la Garrotxa trobaràs dos serveis especialitzats en habitatge, ubicats al Consell Comarcal i a l’Ajuntament d’Olot. Són gratuïts, prestats per organismes públics que t’ofereixen ajuda en tot el relacionat amb el tema de l’habitatge: informació i orientació, assessorament jurídic, ajuts de tramitació, o a l’hora de preparar i de signar el contracte d’arrendament.

A Olot trobaràs l’Oficina Local d’Habitatge

És el servei públic de l’Ajuntament d’Olot, que informa, assessora i gestiona tot el que està relacionat en matèria d’habitatge a la ciutat.

Passeig Ramon Guillamet, 10 1ra planta, Olot 
Tel. 972 27 91 28

També pots accedir a la Borsa Jove d’Habitatge d’Olot, que tot i ser municipal, atén qualsevol jove de la comarca que ho necessiti.

Al Consell Comarcal trobaràs l’Oficina Comarcal d’habitatge

Aquí podràs inscriure't en el registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial dels municipis de la comarca de la Garrotxa, excepte Olot.

Av. Onze de setembre, 22, d’Olot
Tel. 972 27 49 00

A més a més, aquí trobareu alguns enllaços de pàgines on poder buscar pis per compartir amb estudiants o amb gent gran.

Pisos per compartir:

Allotjaments per estudiants:

 

També pots trobar allotjament per a estudiants a la Garrotxa en el següent enllaç:

  • L’Hotel–Restaurant La Perla d’Olot ofereix la possibilitat de dos tipus d’allotjament per a estudiants: apartaments i estudis (majors de 18 anys). Trobareu més info a: 972 26 23 26
     
    estudiants@laperlahotels.com