L’habitatge i l’emancipació, són ara mateix uns dels àmbits que suposen més dificultats d’accés entre les persones joves. El desajustament entre els sous i els preus dels habitatges incideixen directament en les possibilitats d’emancipació.

En el cas de la Garrotxa, actualment, les persones joves ens trobem amb una gran dificultat pel que fa a l’accés a l’habitatge, sobretot per què l’oferta d’habitatges disponibles no respon a la demanda i a les necessitats reals.

A més, s’hi afegeix la problemàtica de l’augment progressiu i incessant dels preus del lloguer en els darrers temps, a més a més de l’augment dels preus a rel de la inflació.

 

A la Garrotxa trobaràs dos serveis especialitzats en habitatge, ubicats al Consell Comarcal i a l’Ajuntament d’Olot.

Són gratuïts, prestats per organismes públics, que t’ofereixen ajuda en tot el relacionat amb el tema de l’habitatge: informació i orientació, assessorament jurídic, ajuts de tramitació o a l’hora de preparar i de signar el contracte d’arrendament.

A Olot trobaràs l’Oficina Local d’Habitatge

És el servei públic de l’Ajuntament d’Olot, que informa, assessora i gestiona tot el que està relacionat en matèria d’habitatge a la ciutat.

Passeig Ramon Guillamet, 10 1ra planta, Olot 
Tel. 972 27 91 28

Al Consell Comarcal trobaràs l’Oficina Comarcal d’habitatge

Aquí podràs inscriure’t en el  registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial dels municipis de la comarca de la Garrotxa, excepte Olot.

Av. Onze de setembre, 22, d’Olot
Tel. 972 27 49 00

 

Borsa jove d’habitatge

Tots els joves d’entre 18 i 35 anys, que busquen pis de lloguer i tenen uns ingressos mínims poden acudir a la Borsa Jove d’Habitatge. El seu objectiu és facilitar el contacte entre propietaris i futurs llogaters.

De manera totalment gratuïta, t’ofereixen preus avantatjosos,
assessorament jurídic i orientació i donen un cop de mà en preparar i assignar el contracte d’arrendament. La Borsa també s’encarrega de tramitar els ajuts al lloguer que ofereix la Generalitat de Catalunya.

A la Garrotxa hi ha la Borsa Jove d’Habitatge d’Olot, que tot i ser municipal, atén a qualsevol jove de la comarca que ho necessiti.

 

També pots trobar allotjament per a estudiants a la Garrotxa en el següent enllaç: