Aquest programa, es va iniciar al 2011 a través de l’alberg de Joventut Ruta del Ferro de Sant Joan les Abadesses. A la Garrotxa es va iniciar a l’estiu del 2016 a través del Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa i l’alberg municipal de la Vall d’en Bas, amb conveni amb la Xarxa d’Albergs Costa Brava Pirineu de Girona. A l’estiu del 2018 però, l’alberg de la Vall d’en Bas no va poder garantir al 100% els criteris que li demanaven des del programa i per tant es van buscar altres solucions per tal que els joves de la Garrotxa puguin participar-hi.

El programa consisteix en una estada de voluntariat de curta durada (de 15 dies a 2 mesos) a diferents albergs de joventut d’Europa, per a joves de 18 a 30 anys. Els joves destinen unes hores durant la setmana a fer diferents tasques a l’alberg de destí i a canvi tenen allotjament i manutenció gratuïta al mateix alberg. Aquest programa permet als joves, millorar les seves competències laborals, practicar els seus coneixements d’idiomes, millorar l’autonomia i el desenvolupament personal, conèixer noves formes de treballar i conèixer altres cultures.

Per poder accedir al programa o a ofertes d’intercanvi d’albergs o estades de voluntariat, hi ha dos opcions:

  • A partir de la Xarxa Espanyola d’albergs de Joventut, la REAJ
  • A partir de la Xarxa d’albergs d’Anglaterra i Gal·les, la YHA

(Les places, requisits i la temporada del voluntariat dependrà de les ofertes que faci cada país).

Per qualsevol dubte o aclaració podeu trucar al 972 27 52 42 o escriure al correu: [email protected]

A l’estiu del 2017, 6 joves de la Garrotxa van participar en el Hi Connect a Regne Unit i Alemanya, us deixem els links de les noticies: