Les festes són espais on es poden produir determinants tipus d’agressions (masclistes, sexistes, LGTBIfòbiques,…) que cal detectar per aturar-les. Però també és un lloc que ha de permetre una presa de consciència individual i comunitària contra aquestes situacions que també es donen en altres àmbits de la vida, no només en l’espai d’oci festiu.

Per potenciar espais d’oci segurs i amb un consum responsable, oferim formacions orientades a les entitats per promoure una major sensibilització i corresponsabilitat que s’han organitzat en el marc del projecte Nits de Qualitat: Formacions orientades a les entitats per promoure una major sensibilització i
corresponsabilitat entorn les violències. 

La formació es durà a terme: (el 2024 estan pendents de programació)

  • Dispensació responsable d’alcohol: Formació en linia, oberta del (??? al ???) Aplicació:
  • Prevenció i abordatge de les violències sexuals i oci nocturn:

A Olot s’ha decidit que un dels criteris per poder accedir a la gestió de barraca durant les festes del Tura sigui que dues persones de l’entitat o club hagin participat d’aquestes formacións. Animem a la resta de municipis a seguir aquesta iniciativa demanant a les comissions o entitats que portaran la barra per festes a participar-hi també. 

Aquesta iniciativa s’ha coorganitzat des del Servei de Joventut del Consell Comarcal i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i forma part de la línia d’acció sobre prevenció i abordatge de les violències masclistes i LGTBIfòbiques en espais d’oci nocturn, de la campanya de prevenció de violències masclistes i LGTBIfòbiques Retalla les violències, enganxa les cures.