Entenem la participació com a qualsevol activitat adreçada a influir directament o indirectament en les polítiques. Podem destacar quatre graus de participació en funció de la intensitat que són: Informació, consulta, concertació i presa de decisions.

Si vols participar, tens moltes opcions per fer-ho, des de l’associacionisme juvenil, les xarxes d’estudiants, voluntariats, participació política, moviments veïnals, campanyes i accions solidàries… En aquest enllaç trobaràs totes les opcions que tens a Catalunya. A part, no t’oblidis que també tens un gran ventall d’opcions a l’estranger

Pel que fa a la Garrotxa, a la pàgina web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, trobaràs la pàgina web d’entitats Garrotxa on podràs conèixer totes les entitats, rebre assessorament o apuntar-te per fer voluntariats de forma puntual. 

Si formes part d’algun institut o centre d’educació de la comarca, pots ser membre del CEM i de la Comissió d’Alumnes.  

I hi ha altres formes de participació com el Pressupost Participatiu, col·laborant amb campanyes concretes com el Fem Garrotxa, o apostant pel treball en xarxa i la col·laboració amb iniciatives diverses. 

Si tens alguna proposta, o vols saber les activitats que es fan al teu municipi o a la comarca, contacta’ns!