Els porros fets amb marihuana (fulles de la planta del cànnabis) o amb haixix (resina de la planta del cànnabis) són substàncies distorsionants de la percepció, és a dir, modifiquen la manera com el cervell percep normalment tant els estímuls externs que es capten pels sentits, com els estímuls interns que provenen de les nostres emocions internes.

S’ha de vigilar amb aquesta droga perquè tothom la veu molt inofensiva i en canvi comporta molts problemes que no es noten clarament
a curt termini, TOT I QUE HI SÓN.

Però el pitjor és que si la persona comença a consumir de molt jove, el cervell no es desenvolupa de la manera que ho hagués fet sense droga i això pot tenir repercussions en el futur.

Estigueu alerta que el consum de porros afecta sobre:

  • La memòria (on estan les claus?, on he deixat la cartera?…)
  • Es van perdent ganes de fer coses, sobre tot si requereixen un esforç de concentració (uff!!! estudiar, fer deures, exàmens…!!! però
    també de pensar coses que calgui programar, planificar …)
  • Tothom diu que ho pot deixar quan vulgui però el cert és que mentre se’n té tot va bé però quan en falta començareu a tenir “la mala”, i
    tenir més ansietat
  • Hi ha molts canvis en l’estat d’ànim o humor, pujades i baixades sense massa justificació ( què li passa a aquest/a per què plora…?)
  • També hi ha molts canvis en les funcions bàsiques del cos: modifica la gana, modifica els estats de dormir o estar despert.

I SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ D’ALTRES DROGUES PODEU CONSULTAR EL CANAL SALUT DE LA GENERALITAT O VENIR AL CAS I PREGUNTAR-NOS EL QUE NECESSITEU.

A la Garrotxa el centre públic de referència per atendre les persones amb problemes de qualsevol droga és el CAS (Centre d’atenció i seguiment de les drogodependències).
Des d’allà et poden assessorar si tens dubtes, ajudar a fer un treball, si estàs preocupat/da per un amic o familiar o per a tu mateix/a  i es
pot iniciar un tractament.

Però entenem que demanar ajuda a vegades costa, per això hem posat a la vostra  disposició, pels joves fins a 25 anys, el CAS JOVE, un espai on hi trobaràs a en Xavi, ([email protected])un educador social amb qui pots parlar sobre dubtes o el que necessitis
d’aquest tema, i també un psiquiatra infantojuvenil, el Dr. EduardoSacristan.  Allà s’hi fan activitats i esperem poder oferir un espai de confiança perquè et sentis ben atès i resolguis els problemes que puguis tenir. CAS JOVE carrer Castellar i  Lloveras, 3  OLOT  ( aprop de la Teisa)

Tél. 972- 269202
Horaris: dilluns, dimarts i dijous de 3 a 9h del vespre .     
NO CAL DEMANAR HORA ni portar cap paper!!!!!! 

Si tens clar però que necessites un tractament, pots demanar hora directament a:

CAS (Centre d’atenció i seguiment de les drogodependències a la Garrotxa)-IAS-
Estem a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. A Consultes Externes. Despatxos 54, 60 i 61 (al final del passadís)
Per demanar hora  al CAS telèfon: 972 -269202 :  tots els matins de 9 a les 15h  i dilluns i dijous per la tarda de 3 a 18:30h.
Horari de les visites : de dimarts a divendres de 8,30 a 15h  i les tardes de dilluns i algun divendres de 15h a 20h.

[email protected]

Recorda també que tens uns referents de salut a la teva disposició, que són el teu metge de capçalera, pediatra o infermera, i pots demanar hora online a:
https://ws1.ics.gencat.cat/VisitesIServeis/programacio_visites/Visites.aspx

Si estudies a un centre de Secundària també tens una infermera
a la teva disposició dins el Programa Salut i Escola, pots demanar hora
al teu tutor o directament a la infermera del teu centre.


A més, l‘Equip territorial pediàtric també disposa d’una adreça de correu electrònic on poder fer les teves consultes:
[email protected]

Enllaços i adreces d’interès: