L’Estaciona’t, és un programa d’oci i participació que ofereix tres sortides durant les estacions d’hivern, primavera i estiu per a joves de totes les edats (12-29 anys) dels diferents municipis de la comarca.

La gestió tècnica i de contractació es fa a través del Consell Comarcal i els Ajuntaments assumeixen les despeses de transport i monitoratge (proporcional al nombre de joves que hi participin de cada poble). D’aquesta manera els joves només han d’assumir les despeses de l’entrada de l’activitat, més reduïda per ser grupal.

Un dels objectius que es pretenen és que tothom pugui accedir a les sortides i que cap jove en quedi exclòs per motius sòcioeconomics.

Amb l’Estaciona’t els municipis poden oferir activitats als joves, i economitzar recursos fent-ho de manera mancomunada.

D’altra banda, com que molts joves de la comarca estudien als instituts d’Olot i, per tant, tenen relació amb els joves d’altres municipis, amb el programa Estaciona’t també s’afavoreix aquesta relació entre els joves dels diferents municipis i es fomenta el sentiment de comarca.

Les sortides es decideixen realitzant una consulta als joves. Tradicionalment  les sortides més preferides han estat l’esquiada, PortAventura i parc aquàtic.

A causa de la pandèmia provocada per la Covid-19 l’Estaciona’t  va quedar suspès fins que la situació fos favorables per a les activitats grupals. Hem aprofitat aquesta pausa obligada per revisar el projecte i consultar de nou als joves de la comarca  quines sortides els agradaria que s’oferissin.

L’Estaciona’t torna al 2022!