Des de l’Àrea d’Educació i Joventut oferim xerrades als instituts, a través dels recursos educatius de l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot.

 

  • LA FEINA DE BUSCAR FEINA

Aquest taller té com a objectiu donar a conèixer als alumnes de batxillerat i cicles la realitat del mercat laboral actual i què es demana als treballadors/es, així com els mecanismes per accedir al món laboral; aprofundir en els aspectes i eines bàsiques i imprescindibles per optimitzar la recerca de feina i que aquesta sigui més efectiva. La finalitat és que els i les joves s’adonin de la importància d’estar ben informats, formats i preparats per aconseguir una feina que satisfaci, en la mesura del possible, tant les seves expectatives laborals com personals. La sessió pretén ser dinàmica i participativa, combinant en tot moment aspectes teòrics i pràctics (role-playings, debats, vídeos, experiències pròpies, etc.).

  • I A PARTIR D’ARA, QUÈ?

Aquest taller té com a objectiu donar a conèixer les possibilitats en matèria formativa i laboral que ofereix el sistema educatiu a partir de que s’acaba l’educació secundària obligatòria.  La finalitat és que els i les joves s’adonin de la importància d’estar ben informats, formats i preparats per anar traçant el seu projecte de vida, que satisfaci, en la mesura del possible, tant les seves expectatives laborals i educatives com personals. L’eix principal de la sessió són les competències bàsiques: aprendre a desenvolupar els coneixements, capacitats, habilitats i actituds i, alhora, saber mobilitzar tots aquests recursos per assolir la realització personal.

La sessió pretén ser dinàmica i participativa, combinant en tot moment aspectes teòrics i pràctics (role-playings, debats, experiències pròpies, dinàmiques grupals, etc.)

  • PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL PER A JOVES

Xerrada informativa sobre les diferents possibilitats existents de mobilitat internacional per joves (voluntariat, formació, treball, pràctiques, beques,…) on s’expliquen diferents programes subvencionats, xarxes de mobilitat, projectes europeus, procediments a seguir, tramitació de documentació… tant per fer estades de curt termini (estiu, de temporada o pocs dies), com projectes de llarga durada (mesos o anys).

La xerrada té 5 parts: idioma, estudis i pràctiques, voluntariat, treball i consells pràctics abans de marxar.

  • PASSAPARAULA: QUÈ EN SABEM D’EUROPA?

A través del tradicional joc “PASSAPARAULA”  s’introdueix de forma amena i participativa  uns coneixements bàsics de la història i institucions de la UE, quines eines i oportunitats tenen al seu abast. Es fa esment del programa Erasmus +, incidint sobretot en la necessitat de parlar idiomes, adquirir noves capacitats i competències i assumir el concepte de la mobilitat al llarg de la seva vida acadèmica, professional i laboral. Durant el joc s’introdueixen també tots aquells conceptes clau amb l’objectiu que sàpiguen accedir als serveis i recursos per participar, treballar, estudiar i viatjar per Europa.