TAULA JOVE de la Xarxa Comarcal de Joventut de la Garrotxa

Com que pensem que no es poden fer polítiques de joventut sense la participació dels joves, el 2012 es va crear la taula jove comarcal un espai de diàleg, de treball, de cooperació i de coordinació, necessari per donar una respostes integrals a les necessitats del jovent de la comarca.

La taula jove és també una molt bona oportunitat per comptar amb les aportacions dels propis joves a l’hora de decidir sobre tot allò que els afecta en el desenvolupament del seu projecte de vida i de l’entorn on viuen.

La taula jove forma part de la Xarxa Comarcal de Joventut de la Garrotxa, que es composa de dues taules més: la política i la de tècnics.


Característiques i funcions:

  • Esdevenir un espai d’intercanvi d’informació i formació entre administració i joves
  • Formular i canalitzar propostes i plans d’actuació comarcals
  • Fer propostes que millorin els serveis municipals i comarcals
  • Proposar noves vies de participació dels joves
  • Participar en l’avaluació dels programes i projectes comarcals


Composició:
La Taula Jove de la Garrotxa està composada per joves interessats per les necessitats del seu col·lectiu en tots els àmbits. Hi participen com a màxim 2 joves (de 16 a 19 anys) de cada municipi que disposa de tècnic de joventut.

La participació a la taula jove de la Garrotxa és voluntària i assumint un compromís mínim d’un any de representació.


Activitats:
Actualment la taula està treballant en formació d’agents de salut jove, on a través de diferents sessions es treballen temes com les relacions de parella i sexuals, les relacions entre iguals i les relacions familiars. De forma transversal es treballa també l’autoestima, la gestió de conflictes, la pressió del grup,….

A més, els participants de la taula jove comarcal tenen preferència a l’hora de participar en intercanvis juvenils internacionals. Per aquest curs, està previst fer un intercanvi amb joves de Bèlgica, que es celebrarà a la Garrotxa del 30 de juny al 5 de juliol.

Si estàs interessat/ada en formar part de la taula jove només cal que et posis en contacte amb el tècnic de joventut del teu municipi. Si el teu municipi no té tècnic/a, posa’t en contacte amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa (a l’apartat contacta d’aquesta web trobareu els contactes)

Pots veure algunes noticies de la taula jove al nostre canal de youtube