Els trastorns de la conducta alimentària són malalties originades per la interacció de diferents causes d’origen biològic, psicològic, familiar i sociocultural. Els més coneguts són l’anorèxia nerviosa i la bulímia nerviosa, però és molt freqüent i emergent el trastorn per afartaments amb conseqüència d’obesitat i s’estan desenvolupant quadres menys típics com l’ortorèxia (obsessió per l’exercici físic) i la vigorèxia (o obsessió pel menjar sa).


És molt característic d’aquestes malalties l’absència o poca consciència d’estar malalt. Això comporta que, sovint, siguin malalties detectades per l’entorn proper en primera instància.


Poden ser causats per diversos motius i es converteixen en un risc quan esdevenen obsessió o es prenen mesures que perjudiquen la salut.

  • Recorda que tens uns referents de salut a la teva disposició, que són el teu metge de capçalera, pediatra o infermera, i pots demanar hora online a:
https://ws1.ics.gencat.cat/VisitesIServeis/programacio_visites/Visites.aspx
  • Si estudies a un centre de Secundària també tens una infermera a la teva disposició dins el Programa Salut i Escola, pots demanar hora al teu tutor o directament a la infermera del teu centre.
  • A més, l’Equip territorial pediàtric també disposa d’una adreça de correu electrònic on poder fer les teves consultes:

[email protected]

  • A la Garrotxa existeix el Centre de salut mental on hi trobaràs una psicòloga que ajuda els i les joves amb trastorns alimentaris. Pots demanar hora al teu metge de capçalera que t’hi derivarà.

https://ws1.ics.gencat.cat/VisitesIServeis/programacio_visites/Visites.aspx

  • Centre de Salut Mental Infanto-Juvenil (CSMIJ) de la Garrotxa

Avda Païssos Catalans, 86, d’Olot
Tel. 972 26 12 08

  • Tarda Jove

(A l’Oficina Jove de la Garrotxa)

Plaça Clarà, 6  2n pis d’Olot
Tel. 637369571

[email protected]
Horari: dilluns de 16 a 20h