És una de les maneres més conegudes de treball temporal a l’estranger i consisteix en conviure amb una família i ajudar-los amb la cura dels infants i/o les tasques domèstiques lleugeres a canvi de l’allotjament, la manutenció i una petita quantitat de diners. Les hores que es dediquin a treballar per la família oscil·len segons el programa i el tracte amb aquesta: poden anar des de les 20 a les 40 hores setmanals, amb un o dos dies lliures a la setmana.

És una bona manera d’aprendre l’idioma del país, ja que es disposa de cert temps lliure per a assistir a classes d’idiomes. Depenent del país pots estar entre 3 i 12 mesos d’au-pair.

Característiques del/la sol·licitant

  • Tenir entre 18 i 30 anys
  • Tenir coneixements mínims sobre l’idioma del país.
  • Es valora disposar del permís de conduir i tenir experiència amb infants.
  • Preferentment persones no fumadores

AU PAIR PER AGÈNCIA

Hi ha agències especialitzades que ofereixen programes d’Au Pair a diferents països del món i a les quals hauràs de pagar una quota per la gestió, no retornable en cas de renúncia. Les despeses del viatge corren a càrrec del/la participant. Val la pena informar-se i comparar el que ofereix cada una.

Algunes d’elles apareixen a la web jove.cat.

IAPA INTERNACIONAL Au Pair Association (Associació Internacional d’Au-Pair)

Aquesta fundació té per objectiu protegir els drets dels i les au pairs i de les famílies que les acullen. Dins d’aquesta fundació hi ha agències associades de 45 països del món. A la web de la IAPA es poden trobar consells per a au-pairs i famílies, i un directori d’agències d’Au-Pair a cada país que hi pertanyen.

Agències membres de la IAPA a Espanya:

L’AEPA (Associació Espanyola del Programa Au Pair) integra diferents agències que gestionen programes au-pair.

AU PAIR PER LLIURE

Hi ha pàgines que posen en contacte au pairs amb famílies. Aquestes webs permeten crear un perfil i veure també els perfils de les famílies, i acostumen a demanar una quota d’inscripció per poder contactar amb elles.

AU PAIR PER PAÏSOS: