Aprendre un idioma i conèixer un altre país són motius que et poden portar a anar a treballar a l’estranger. Buscar feina fora del teu país implica que has de tenir un nivell mínim de l’idioma del lloc on aniràs, i a banda, cal tenir en compte aspectes legals sobre el fet d’anar a viure i treballar a fora.

Alguns recursos i webs on pots començar a fer recerca de feina:

XARXA EURES

La Xarxa de Serveis Europeus d’Ocupació EURES és una xarxa de cooperació per facilitar la lliure circulació de persones per l’Espai Econòmic Europeu, creada entre la Comissió europea i els serveis públics de treball europeus. L’objectiu és proporcionar informació, assessorament i serveis de recerca de feina a les persones treballadores i a les empreses que vulguin beneficiar-se del principi de lliure circulació de persones. EURES compta amb una xarxa de consellers/es per donar servei personalitzat i proper. Si es vols conèixer quin és el Conseller/a Eures més proper/a a la zona de residència, es pot fer des d’aquí.

En aquest portal de feina europeu es poden trobar ofertes laborals, informació sobre països, ajudes a la mobilitat i processos de selecció. A l’apartat d’Eures del SEPE es pot trobar el mapa amb ofertes de feina de diferents sectors i països.

A més, en aquest portal es pot trobar informació relativa a la Vida i feina de cada país, que pot ser útil en el procés de valorar anar a cerca feina a un país o a un altre.

Si el que es vol és anar a l’estiu i trobar una feina de temporada, des del portal SEPE es pot consultar un dossier amb treballs estacionals, webs i recursos per trobar feina als diferents països d’Europa: Treballar a l’estiu.

EUROPASS

A l’hora de buscar feina a l’estranger, hauràs de preparar el teu currículum vitae. El currículum és un document que serveix per a presentar les capacitats i qualificacions de la persona interessada d’una manera clara i eficaç. Europass és un dossier personal que inclou diversos documents, entre ells el Currículum Vitae Europeu, que acredita les qualificacions professionals i les competències personals en relació al món laboral. L’objectiu d’Europass és que qualsevol persona treballadora comunitària pugui aportar una documentació uniforme i comprensible a l’hora de cercar feina en qualsevol país de la Unió Europea. En aquesta web es poden trobar els formats de CV Europass de cada país per poder adaptar la informació personal i professional de cadascú segons el país on buscaràs feina. 

Contactar amb agències espanyoles a l’estranger

A través del portal ICEX Espanya Exportació i Inversions pots descarregar-te llistats de les empreses espanyoles que estan establertes i operen en diferents països, i conèixer el seu sector d’activitat.

Contractar agències especialitzades en la recerca de feina a l’estranger

Aquestes empreses cobren per el servei de cercar-te feina (normalment com a cangur o au-pair, cambrer, ajudant de cuina…). Poden ser un bon mètode per facilitar-te els tràmits i estalviar-te temps, i, a més a més, acostumen a incloure també l’allotjament i la manutenció.

Si vols ampliar més informació