Carnet Jove
Amb aquest carnet, per a joves entre 12 i 30 anys, es poden obtenir descomptes i avantatges en transport, botigues, espectacles, formació… i no només a Catalunya, també arreu de l’Estat espanyol i als més de 40 països europeus adherits al programa European Youth Card. A més els titulars d’aquest carnet disposen d’una assegurança de viatges gratuïta.

Per fer-lo cal portar el DNI original, 8,65 euros i adreçar-se a qualsevol oficina de “CaixaBank”. Les persones majors de 18 anys el poden demanar en línia.

Carnet Internacional d’estudiant (ISIC)
L’ISIC és un Carnet adreçat a estudiants, majors de 12 anys, que estiguin fent qualsevol dels ensenyaments del sistema educatiu (ESO, batxillerat, cicles formatius, universitat…) o que estiguin matriculats en qualsevol curs (idiomes, música…). Et permet obtenir descomptes en museus, teatres, en comprar bitllets d’avió, autobús…, però cal tenir en compte que els avantatges i descomptes poden tenir limitació d’edat. És vàlid per l’any en curs.

Es pot sol·licitar online i és accessible des de l’APP de l’ISIC, cal omplir les dades personals, 1 fotografia, la matrícula o carnet on s’especifiqui què s’està estudiant (no serveix el carnet VISA) i té un preu d’11 euros.

International Youth Travel Card (YITC)
Carnet per a joves de 12 a 30 anys. Permet obtenir descomptes en museus, teatres i en transports públics.

Es pot sol·licitar online i és accessible des de l’APP de l’ISIC, cal omplir les dades personals, 1 fotografia i té un preu d’11 euros.

Carnet per a professorat (ITIC)
Carnet per a professors en actiu. Permet obtenir descomptes en museus i eventualment en transports.

Es pot sol·licitar online i és accessible des de l’APP de l’ISIC, cal omplir les dades personals, 1 fotografia, acreditació de condició de professor, PDI o PAS i té un preu d’11 euros.

Carnet d’alberguista
Et permet l’allotjament més econòmic a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya i d’arreu del món de la Xarxa International Hostelling. A Catalunya, si no el tens, pagues 2 euros més per persona i nit. 

Existeixen diferents modalitats:
– Juvenil. Per a joves entre 14 i 29 anys. Cal portar el DNI original, autorització paterna els menors d’edat, i té un preu de 5 euros.
– Adult. A partir dels 30 anys. Cal portar el DNI original i té un preu de 10 euros.
– De grup. Per a entitats i associacions juvenils, esportives o socioculturals. Cal portar un document amb segell de l’entitat o associació i té un preu de 16 euros.
– Familiar. Per a famílies amb fills menors de 14 anys. Cal portar el DNI d’un dels pares, el llibre de família o equivalent i té un preu de 18 euros. En el cas de família nombrosa o família monoparental el carnet és gratuït i només és necessari tenir-lo per allotjar-se en albergs de fora de Catalunya. 

Per fer-te d’aquests Carnets a qualsevol alberg de la Xanascat. A través de la web Tràmits gencat – Carnet d’alberguista amb certificat digital podràs tramitar qualsevol modalitat del carnet d’alberguista. En un termini de 5 dies hàbils els rebràs al teu domicili i, a més, gaudiràs d’un descompte del 10%. La seva durada és d’un any a partir de la data d’expedició.