Compro el bitllet obert o tancat? Serà fàcil trobar feina? Necessitaré obrir un número de compte? Tinc prou nivell per entendre’ls? Em funcionarà el meu mòbil allà? I el menjar… m’agradarà? M’adaptaré bé?…

Aquests són només alguns dels dubtes més habituals a l’hora de plantejar-se sortir a l’estranger a treballar. Aquí tens el testimoni directe d’alguns joves que ho han fet i posen la seva experiència al teu abast.

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, amb la col.laboració de Europe Direct de la UdG, ha editat la sèrie  Joves x Europa, documentals curts on els joves que han participat en diferents projectes europeus expliquen el procès i la seva experiència.

JOVES X EUROPA#1: ERASMUS UNIVERSITARI A BÈLGICA

JOVES X EUROPA#2: SERVEI DE VOLUNTARIAT EUROPEU A ÀUTRIA

JOVES X EUROPA#3: AUPAIR A LONDRES

JOVES X EUROPA #4: EURES A ALEMANYA

Igualment, diferents joves de la Garrotxa que han tingut una experiència internacional han participat a xerrades amb joves per explicar la seva experiència.
*El Consell Comarcal de la Garrotxa no es fa responsable de les opinions expressades pels joves que apareixen als vídeos.

REGNE UNIT (Londres)

AUSTRÀLIA

AU-PAIR ALS ESTATS UNITS

WOOFER A AMÈRICA DEL SUD

ALEMANYA

I també…
Aquí trobareu enllaçats els vídeos de les xerrades “un món d’oportunitats” organitzat per la Regidoria d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, durant els mesos de novembre i desembre del 2013. Als vídeos trobareu informació interessant que donen els representants de consulats, embaixades, oficines d’ocupació, responsables d’estudis… dels diferents països.

ESTUDIAR I TREBALLAR A ALEMANYA

ESTUDIAR I TREBALLAR A BRASIL

ESTUDIAR I TREBALLAR A REGNE UNIT

ESTUDIAR I TREBALLAR A FRANÇA

ESTUDIAR I TREBALLAR A CANADÀ

ESTUDIAR I TREBALLAR A JAPÓ

ESTUDIAR I TREBALLAR A XILE

ESTUDIAR I TREBALLAR A ARGENTINA

ESTUDIAR I TREBALLAR A AUSTRÀLIA

ESTUDIAR I TREBALLAR A ESTATS UNITS

ESTUDIAR I TREBALLAR A PAÏSOS ESCANDINAUS