El COS EUROPEU DE SOLIDARITAT, és una iniciativa que pretén millorar el que fins ara coneixíem com a Servei de Voluntariat Europeu, oferint noves opcions pels i les joves.

El Cos Europeu de Solidaritat ofereix experiències d’aprenentatge i mobilitat a l’estranger, dins de la zona comunitària Europea, o fora però amb la gestió d’entitats i organitzacions europees. Ofereix vàries opcions de participació:

–          Voluntariat individual

–          Voluntariats en equip, d’organitzacions i entitats.

El voluntariat CES és una experiència d’aprenentatge en l’àmbit de l’educació no formal en la que les persones joves milloren o adquireixen competències per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional així com per a la seva tasca d’integració social. Tenen l’oportunitat de contribuir a la tasca diària d’organitzacions que treballen entre d’altres temes, la participació cívica, l’assistència social, la inclusió dels més desfavorits, el medi ambient, les polítiques de joventut, la cooperació al desenvolupament, tecnologies de la informació i comunicació (TICS), la cultura… Això també suposa una oportunitat per millorar la confiança en un mateix, per sentir-se compromesos com a ciutadans de manera més activa i per conèixer un altre modus de vida.

Les persones voluntàries desenvolupen la seva activitat en un país diferent al de la seva residència. Aquesta activitat no remunerada i sense ànim de lucre es realitza a temps complet durant un període determinat que pot ser de curt termini, de 2 setmanes a 59 dies o de llarg termini de 60 dies a 12 mesos, en benefici de la comunitat.

Els participants hauran de tenir entre 17 i 30 anys.

Les organitzacions sol·licitants hauran d’estar registrades en la base de dades d’organitzacions acreditades del CES, així com els joves que vulguin participar-ne hauran d’inscriure’s i obtenir el seu número personal dins del Cos.

El servei de joventut del Consell Comarcal som entitat acreditada del programa CES, així que només cal que us poseu en contacte amb nosaltres per informar-vos de tot el procediment