Què és un intercanvi juvenil?

Són trobades de 5 a 21 dies de durada, on grups de joves de 13 a 30 anys, de diferents països, realitzen activitats d’educació no formal. La temàtica dels intercanvis va lligada a les prioritats de la Unió Europea i la promoció de valors. Podem trobar intercanvis que es treballin des de l’esport, el teatre, la música, la fotografia, la cuina, l’art, la cultura…

L’estada està subvencionada pel Programa “Erasmus Plus” i cobreix l’allotjament i la manutenció, la participació en activitats, l’assegurança i una ajuda econòmica per pagar el desplaçament.

El Servei de joventut del Consell Comarcal organitzem des de 2014 un o dos intercanvis internacionals cada any, de diferents temàtiques on hi participen joves de la comarca. Els intercanvis han estat amb socis de França, Bèlgica, Finlàndia, Polònia, Itàlia, …

Intercanvi juvenil 2024

Per a aquest 2024 estem organitzant un intercanvi conjuntament amb la Comune de Padova (Itàlia) del 28 de juliol al 4 d’agost aquí a la Garrotxa, on durant una setmana, un grup de joves de 16 a 20 anys de la Garrotxa i d’Itàlia conviuran a la Torre Malagrida d’Olot i tractaran temes de Benestar. L’intercanvi continuarà l’estiu del 2025, on els participants tindran la possibilitat d’anar una setmana a Itàlia.

L’intercanvi es titula Be real: (ex)change Wellbeing i els temes que es tractaran seran:

  • Introduction Well being vs Wellbeing
  • Be You: self knowledge, self care, regulation of emotions…
  • Be Social: social and comunity healthy relationships
  • Be Active: healthy life, sports, diets…
  • Be Aware: mental health
  • Action Day: campanya o acció dissenyada durant l’intercanvi

Aquests temes es preparen conjuntament amb les persones participants durant 4 reunions prèvies (normalment un divendres al mes a la tarda-vespre).

Si t’interessa, et pots inscriure AQUÍ  del 18 de març al 3 d’abril del 2024!