General

EMOTIESPAI, servei d’acompanyament emocional a joves

El servei de joventut del consell comarcal i l’equip pediàtric territorial de la garrotxa, posen en marxa emotiespai, un nou servei d’acompanyament emocional a joves

L’any 2020ha estat marcat per la COVID-19, una pandèmia que ha causat efectes en la salut emocional de moltes persones, també en els joves. Estudis sobre el tema han constatat que es multipliquen els casos de depressió, ansietat, angoixa i trastorns de salut mental en persones joves. Destaquen el fet que, al reduir-se la vida social dels més joves, l’acompanyament emocional que feien amb el seu grup d’iguals s’hagi vist reduït i moltes vegades creixi el sentiment de soledat. D’altra banda, alguns dels serveis que tenen a l’abast per atendre aquesta demanda d’acompanyament i suports’han vist afectats també per la pandèmia: el programa salut i escola ha passat a ser en línia i ha patit una reducció d’ús, i el servei de mediació i consum, ubicat a l’Hospital, també ha vist reduïda la seva afluència per la seva ubicació.

Davant aquest situació,el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa i l’equip pediàtric territorial de la Garrotxa, de la Fundació HospitalComarcal d’Olot i la Garrotxa han impulsat aquest nou servei gratuït d’acompanyament emocional a joves, que s’oferirà i es coordinarà amb els serveis de l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa. Aquest és un servei d’acollida, escolta i acompanyament en la gestió de les seves emocions, on les persones joves trobaran un professional que els rebrà de forma anònima i confidencial. Aquests servei gratuït s’oferiràa partir d’aquest divendres 19 de març, de forma presencial, individual i amb accés directe (sense cita prèvia) a l’Ideal-OJG, el 1r i3r divendresde cada mes, de 16 a 18h.

Telèfon de contacte: 627534145