Des de l’Àrea d’Educació i Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa  disposem d’un material per a treballar la sexualitat i els afectes amb perspectiva de gènere.

Es tracta de la Maleta Pedagògica “Celebrem la Sexualitat” creada per l’entitat La Ciranda que conté diversos materials, pòsters i una guia didàctica per abordar cadascuna de les 5 temàtiques del projecte: Néixer, Canvis vitals, Plaer, Diversitats i Bon tracte.

Totes les dinàmiques es treballen des del marc dels Drets Sexuals i Reproductius, plantejant temàtiques com el coneixement del cos, la construcció de gènere i la diversitat sexual.

La guia facilita l’autonomia de l’acompanyament dels afectes i les sexualitats al professorat dels centres educatius, als espais joves i a professionals de l’àmbit de la salut que acompanyen a persones adolescents i joves. Per tant, el contingut es pot treballar tant en l’àmbit formal com no formal i s’articula en 5 sessions que es poden emprar en la seva totalitat o utilitzar les activitats que es necessitin o encaixin més per a una temàtica concreta. En tot cas, recomanem pensar en el procés de grup i no tant en els resultats.

La maleta ve acompanyada d’una Guia Didàctica que porta la descripció de cada material, indicacions per tractar cada temàtica, preguntes per iniciar el diàleg a l’aula, la fitxa de dinamització de les sessions a les aules i els indicadors d’avaluació. Els materials de la proposta també han estat elaborats seguint el compromís amb la comunitat, la sostenibilitat ambiental i l’equitat de gènere, generats per diferents proveïdores de l’Economia Social i Solidària.

La maleta està disponible al Consell Comarcal i es pot reservar a través daquest enllaç