General

Presentació de la Maleta pedagògica “Celebrem la sexualitat”

El passat 9 de maig es va presentar la Maleta pedagògica “Celebrem la sexualitat” a l’Oficina Jove de la Garrotxa L’Ideal de manera presencial, per streaming al canal de Youtube i en directe a través de les xarxes de Garrotxa Jove.

Un nou material per treballar la sexualitat i els afectes amb perspectiva de gènere, orientat a les persones joves.
Es tracta de la Maleta pedagògica “Celebrem la sexualitat” creada per l’entitat La Ciranda, que conté diversos materials, pòsters i una guia didàctica per abordar cadascuna de les cinc temàtiques del projecte: néixer, canvis vitals, plaer, diversitats i
bon tracte.

 

La Maleta Pedagògica està pensada per fer un treball dinàmic, des de la perspectiva dels drets sexuals i reproductius, plantejant temàtiques com el coneixement del cos, la construcció de gènere i la diversitat sexual.

La guia didàctica inclosa a la maleta facilita l’autonomia de l’acompanyament dels afectes i les sexualitats al professorat dels centres educatius, als espais joves i a professionals de l’àmbit de la salut que acompanyen a persones adolescents i joves.
Per tant, el contingut es pot treballar tant en l’àmbit formal com no formal i s’articula en cinc sessions que es poden emprar en la seva totalitat o utilitzar les activitats que es necessitin o encaixin més per a una temàtica concreta. En tot cas, recomanem pensar en el procés de grup i no tant en els resultats.

A més, la guia inclou la descripció de cada material, indicacions per tractar cada temàtica, preguntes per iniciar el diàleg a l’aula, la fitxa de dinamització de les sessions a les aules i els indicadors d’avaluació. Els materials de la proposta també han estat elaborats seguint el compromís amb la comunitat, la sostenibilitat ambiental i l’equitat de gènere, generats per diferents proveïdores de l’economia social i solidària.

La maleta estarà disponible a l’Ideal Oficina Jove de la Garrotxa i es podrà sol·licitar a través del web https://www.garrotxajove.cat a partir del curs escolar 2022-2023. El termini de préstec en què es cedirà el seu ús serà de 60 dies.

Finalment, per disposar de més recursos per treballar la promoció dels drets sexuals i disposar de la bibliografia recomanada amb els títols de suport que complementen la maleta es pot consultar el web de l’entitat: https://laciranda.com