beques

 

Divendres, 29 d'Octubre de 2021 08:54

Segons l'OMS, una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, el 75% dels quals comencen abans dels 18 anys. En els darrers 25 anys la situació es fa més patent que mai, amb un augment del 75% de la depressió i l'ansietat entre els adolescents. Una de les dades més preocupants és la constatació de l'augment del suïcidi entre les persones joves a Catalunya.

 

emoti

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha recollit dades prou alarmants sobre el suïcidi juvenil com a primera causa de mort entre les persones joves a Catalunya. Més d'un 20% de les visites del jovent al metge són per ansietat o depressió, factors estretament lligats amb el suïcidi. Aquesta realitat, unida a la irrupció de la Covid-19 a les nostres vides, ha provocat un considerable augment de consultes relacionades amb la salut mental entre la població més jove.

 

Davant d'aquest escenari, a la Garrotxa, els serveis d'atenció als adolescents i joves han constatat la necessitat de continuar donant cobertura psicològica, acompanyament i suport emocional adreçat especialment als joves, atenent a les seves necessitats i moment vital. El passat mes de març, gràcies a un conveni entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, a través del Servei de Joventut del Consell Comarcal i l'Equip pediàtric territorial de la Garrotxa i el Ripollès (EPTGir), es va posar en marxa l'Emotiespai, un servei de suport juvenil per atendre i orientar als joves sobre qüestions de salut.

 

Després de nou mesos de funcionament, i constatada la bona acollida del servei, els impulsors d'aquest han decidit ampliar l'horari d'atenció als primers tres divendres del mes fins al desembre. El servei s'ofereix i es coordina amb l'Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa.

 

Llegiu-ne més...
 
Dijous, 7 d'Octubre de 2021 10:34

Presentació del nou Pla Comarcal de Joventut de la Garrotxa 2020-24

 

El Pla comarcal és una eina bàsica per traçar les línies estratègiques de les polítiques públiques de joventut al nostre territori. Un territori en el que hi viuen 11.448 joves d’entre 12 i 30 anys, dels quals 7.549 viuen a Olot i 3.899 a la resta de la comarca.

 

La joventut és una etapa vital crucial per al desenvolupament de la persona i per aquesta raó, les decisions i accions que es prenen des de les administracions públiques posen el focus en els i les joves, les seves necessitats i en facilitar el desenvolupament de la seva persona a tots els nivells, així com dels seus projectes personals.

 

A la Garrotxa, aquest treball previ d’estudi encapçalat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal, s’ha dut a terme de manera mancomunada, col·laborativa i teixint una xarxa de treball que ha anat més enllà de les pròpies administracions locals, unint en un mateix objectiu a institucions i entitats que treballen sobre el terreny amb els joves de la comarca. El resultat ha estat aquest Pla comarcal de joventut de la Garrotxa, que pretén donar resposta als dos objectius del Servei de Joventut del Consell Comarcal, que són el d’enfortir i donar suport als ajuntaments del territori en les polítiques de joventut (tenint en compte, sempre, la singularitat i realitat de cada poble i ciutat), així com facilitar el projecte de vida de tots els i les joves de la comarca.

 

Llegiu-ne més...
 
Dilluns, 27 de Setembre de 2021 13:01

 De l'1 al 8 d'agost, un grup de 13 joves del Garrotxa, juntament amb 13 joves de Bèlgica van conviure en un intercanvi a Lokeren, Bèlgica.

 

 

L'intercanvi amb els grups de joves belgues es va fer al Castell Verloren Vos, un espai enmig de la ciutat de Lokeren que els permetia realitzar activitats i dinàmiques així com allotjar-se.

 

El projecte d'intercanvi està finançat en el marc del programa Erasmus Plus de la Unió Europea, i pretén posar en contacte joves de diferents països europeus, en aquest cas joves de diferent municipis de la zona de la Garrotxa i de diferents municipis de Bèlgica, per tractar temes d'interès per als joves, així com reflexionar sobre temes d'actualitat i donar eines als joves per convertir-se en persones ciutadanes de la Unió Europea respectuoses, obertes i tolerants.

Llegiu-ne més...
 
Divendres, 9 d'Abril de 2021 08:09

intercanviAl 2020 vam batre tots els rècords de plans cancel·lats, de nivells de sofà, i de nivells de resiliència... Fem que aquest 2021 sigui diferent!!

Tenim al foc, fent xup-xup, el proper intercanvi juvenil per aquest Estiu2021. Treballant fort amb les companyes de @globelink_vzw per tenir-ho tot a punt i fer realitat una nova experiència genial!

 

Una setmana d'intercanvi a Bèlgica amb un grup de 10 joves belgues i 10 joves de la Garrotxa de 18 a 23 anys, on tot girarà al voltant de la resiliència individual i grupal.

La resiliència és la capacitat de fer front a situacions canviants de la vostra vida.
T'interessa aquest tema? Estàs a punt per parlar d'aquest tema amb altres joves? Ja tens molts coneixements sobre aquest tema o vols obtenir-ne més informació? Doncs anima't!

 

Llegiu-ne més...
 
Dimecres, 17 de Març de 2021 12:01

Cartell Emotiespai

 

EL SERVEI DE JOVENTUT DEL CONSELL COMARCAL I L'EQUIP PEDIÀTRIC TERRITORIAL DE LA GARROTXA, POSEN EN MARXA EMOTIESPAI, UN NOU SERVEI D'ACOMPANYAMENT EMOCIONAL A JOVES

L'any 2020ha estat marcat per la COVID-19, una pandèmia que ha causat efectes en la salut emocional de moltes persones, també en els joves. Estudis sobre el tema han constatat que es multipliquen els casos de depressió, ansietat, angoixa i trastorns de salut mental en persones joves. Destaquen el fet que, al reduir-se la vida social dels més joves, l'acompanyament emocional que feien amb el seu grup d'iguals s'hagi vist reduït i moltes vegades creixi el sentiment de soledat. D'altra banda, alguns dels serveis que tenen a l'abast per atendre aquesta demanda d'acompanyament i suports'han vist afectats també per la pandèmia: el programa salut i escola ha passat a ser en línia i ha patit una reducció d'ús, i el servei de mediació i consum, ubicat a l'Hospital, també ha vist reduïda la seva afluència per la seva ubicació.

Davant aquest situació,el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa i l'equip pediàtric territorial de la Garrotxa, de la Fundació HospitalComarcal d'Olot i la Garrotxa han impulsat aquest nou servei gratuït d'acompanyament emocional a joves, que s'oferirà i es coordinarà amb els serveis de l'Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa. Aquest és un servei d'acollida, escolta i acompanyament en la gestió de les seves emocions, on les persones joves trobaran un professional que els rebrà de forma anònima i confidencial. Aquests servei gratuït s'oferiràa partir d'aquest divendres 19 de març, de forma presencial, individual i amb accés directe (sense cita prèvia) a l'Ideal-OJG, el 1r i3r divendresde cada mes, de 16 a 18h.

Telèfon de contacte: 627534145

 

Pàgina 1 de 26

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Més videos

 

eurodesk transparente

ipunt

Captura2

compartir

 logo ime

 baixa

et-aj

et-ent

et-jov

insta juv

| + - | RTL - LTR