General

Nova Referent d’ocupació juvenil a la Garrotxa

Des de l’any 2018, a la Garrotxa comptem amb la figura tècnica del Referent d’Ocupació Juvenil que acompanya als joves en el procés de transició entre el sistema educatiu i el món laboral i/o ocupacional, centrant el focus en les persones més joves i amb major vulnerabilitat.

Des del passat 31 de desembre, la nova convocatòria del programa ha permès donar continuïtat un any més al programa. Així doncs, la Núria Tella pren el relleu de l’Àngel Serrat, figura molt consolidada a la comarca entre els joves d’entre 16 i 29 anys els darrers tres anys. La nova Referent d’Ocupació Juvenil seguirà realitzant la mateixa tasca d’atenció, orientació i de treball en xarxa.

 

Molts joves han vist que, a causa de la pandèmia i la situació global, les seves oportunitats laborats i de desenvolupament personal s’han vist minvades. La figura del referent juvenil suposa un pilar important per acompanyar-los en el seu camí laboral, formatiu i social, especialment aquells que es troben en situacions més vulnerables.

Durant l’any 2021, el referent juvenil va fer 234 noves consultes. Els joves van sol·licitar orientació, principalment sobre la cerca de feina, però també sobre formació. Una xifra important d’atencions que s’espera superar aquest any continuant amb la feina enxarxada entre la figura del referent i altres agents del territori, com professionals d’Ensenyament, de Salut, de Treball o Serveis Socials per detectar les necessitats dels joves i crear un marc d’acció amb més garanties pels joves a l’hora de definir el seu itinerari professional.

Per accedir als serveis que ofereix la figura de la Referent d’ocupació juvenil de la Garrotxa, Núria Tella, les persones joves interessades poden adreçar-se a l’Àrea d’Ocupació de les Mates, a l’Oficina Jove de la Garrotxa – L’Ideal o al Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa. Per conèixer horaris i espais d’atenció, consulta l’apartat de Contacte al web www.garrotxajove.cat, o contacta amb la referent a través del telèfon 679 56 98 57, o el correu electrònic [email protected].