General

Inici de la setzena edició del Projecte Rossinyol a la Garrotxa

Un any més hem celebrat l’acte de benvinguda de la setzena edició del Projecte Rossinyol a la Garrotxa, ho vam fer de forma presencial a l’Ideal-OJG el passat 19 de novembre.

Aquest curs 2021/2022 participaran 16 joves estudiants de la Universitat de Girona i 16 alumnes de secundària de la comarca. Aquests alumnes són de 6 centres educatius dels 8 que fan secundària a la  comarca.

Les 16 parelles participants en aquesta edició, 3 més que el curs passat, es trobaran tres hores a la setmana entre els mesos de novembre a maig. Els joves universitaris que actuen com a mentors, esdevindran un referent en l’acompanyament d’aquests alumnes, i l’objectiu és que els facin participar a actes i activitats de lleure que els estimuli i els obri noves oportunitats.

Cada parella realitzarà una trobada setmanal amb una durada de 3 hores aproximadament, on es desenvoluparan activitats lúdiques, culturals, educatives i socials, per tal de potenciar les habilitats socials, lingüístiques i culturals dels mentorats/des.

Els joves mentorats vénen de procedències tan diverses com Mali, Pakistan, Marroc, la Índia, Síria, Hondures, Colòmbia, Veneçuela, Gàmbia, Romania i la Xina.

La capital de la Garrotxa va ser el primer municipi a participar al projecte Rossinyol en una prova pilot que es va desenvolupar al llarg del curs 2005/2006.

Aquest curs el Projecte Rossinyol comptarà amb un total de 191 parelles de joves a les comarques gironines, entre elles les participants a la Garrotxa.