General

El Consell Comarcal de la Garrotxa contracta dos joves dins el programa Joves en Pràctiques

Des del passat octubre i fins al proper abril, dos joves de la Garrotxa formaran part del programa Joves en Pràctiques, una iniciativa en el marc del programa de Garantia Juvenil, que té com a objectiu reduir l’atur juvenil. El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu impulsen actuacions com aquesta, que incentiven la contractació de joves i la millora de la seva ocupabilitat.

Aquesta, juntament amb les dificultats d’aquest col·lectiu per incorporar-se al mercat laboral, és una de les màximes preocupacions dels joves en l’àmbit laboral.

En la convocatòria d’enguany són dos els joves contractats pel Consell Comarcal de la Garrotxa, que han obtingut aquesta plaça i actualment estan desenvolupant tasques com a auxiliars d’administratiu als ajuntaments de Santa Pau i la Vall d’en Bas, i Castellfollit de la Roca i Besalú.

A aquest programa s’hi poden acollir totes les persones joves menors de 30 anys que comptin amb formació universitària, cicles formatius o certificats de professionalitat. El programa ofereix un contracte en pràctiques de 6 mesos a joves perquè puguin obtenir la seva primera experiència professional relacionada amb la seva formació, millorant-ne l’ocupabilitat amb l’adquisició d’aptituds i competències derivades de la pràctica laboral, de manera que es faciliti la possible incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora.

El programa Joves en Pràctiques a la comarca es gestiona des del Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, que treballa amb diversos programes per promoure la formació, la mobilitat i la inserció al món laboral dels joves de la comarca.