General

HAJNÓWKA, QUIN BON PRINCIPI

Em dic Lluna Aumatell Pujol, tinc 18 anys i soc nascuda a Olot, La Garrotxa. Gràcies al Consell Comarcal (entitat d’enviament), la meva assistent de Joventut, el Cos de Solidaritat Europeu, A3Teatr (companyia de teatre on hi soc voluntària) i les meves ganes, estic començant una aventura meravellosa.


Hajnówka és una ciutat a 6 quilòmetres amb la frontera de Bielorússia, tocant el bosc primaveral més gran d’Europa i formant part de l’Est de Polònia. Hi viuen uns vint mil habitants, poc més petit que casa nostra, però amb un caire diferent, l’atmosfera d’aquest petit lloc és com entrar dins un llibre de misteri i fantasia.


És un plaer poder anar al mercat i comunicar-te mínimament amb polac, poder entendre quatre coses del que la gent diu pel carrer, i això és gràcies a les classes que fem cada dia amb l’Iwona, ens ensenya coses bàsiques per poder-nos comunicar.

 
Podria explicar-vos el fet (més aviat negatiu) de no poder veure el sol cada dia i tenir la foscor tocant la porta a les tres del migida, també el conviure amb un fred valent, però estic envoltada de gent amb moltes ganes d’estimar el que ens espera i de fer caliu a casa nostra. Comparteixo apartament amb quatre noies, Armènia, Georgia, Espanya i França, a casa parlem Anglès principalment, tot i que ja comencem a introducir el polac i ens ensenyem els nostres respectius idiomes.
Les tres setmanes compartides aquí, hem començat a preparar cançons per cantar casa per casa al nadal i a treballar amb escenografies.