General

La 14ª edició del projecte Rossinyol ja té parelles

El passat divendres 15 de novembre, la sala de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa va acollir l’acte de benvinguda de la 14a edició del Projecte Rossinyol. Aquest curs 2019/2020 seran 10 les parelles garrotxines que participaran en aquest projecte, impulsat per la Universitat de Girona amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, i que té per objectiu la inclusió social a través del mentoratge.

Les parelles de participants estan formades per estudiants de la Universitat de Girona i alumnes de secundària dels centres garrotxins que tenen origen estranger. En aquesta edició, els alumnes provenen de països com Marroc, Colòmbia, Gàmbia, Romania, Xina, Ucraïna, Perú i Veneçuela. Aquest any, a més, s’ha sumat a la iniciativa l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú. 

D’altra banda, els alumnes universitaris que aquest any exerciran el paper de mentors, cursen estudis de grau a la Universitat de Girona, i molts d’ells ja tenen experiència en el món del voluntariat amb joves o infants.

L’objectiu del projecte és que els mentors es converteixin en referents per als alumnes de secundària a través de compartir amb ells experiències i activitats arreu de la comarca que els estimulin i els donin accés a àmbits amb els quals no estan familiaritzats, consolidant la integració social, cultural i lingüística, i provocant un intercanvi d’experiències positives per les dues bandes.

Jordi Feu, representant de la Universitat de Girona participant a l’acte, va agrair als joves participants que vulguin formar part d’aquesta iniciativa, que demostra un gran compromís envers la cohesió i el voluntariat social. També Aniol Sellabona, qui va celebrar la incorporació de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú en aquest projecte, va destacar la possibilitat que aporta aquesta iniciativa a les parelles d’enriquir-se personalment amb els coneixements d’altres cultures i realitats i promovent la relació entre els joves de la comarca.