El passat divendres 15 de novembre, la sala de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa va acollir l’acte de benvinguda de la 14a edició del Projecte Rossinyol. Aquest curs 2019/2020 seran 10 les parelles garrotxines que participaran en aquest projecte, impulsat per la Universitat de Girona amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, i que té per objectiu la inclusió social a través del mentoratge.
Les parelles de participants estan formades per estudiants de la Universitat de Girona i alumnes de secundària dels centres garrotxins que tenen origen estranger. En aquesta edició, els alumnes provenen de països com Marroc, Colòmbia, Gàmbia, Romania, Xina, Ucraïna, Perú i Veneçuela. Aquest any, a més, s’ha sumat a la iniciativa l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú.
D’altra banda, els alumnes universitaris que aquest any exerciran el paper de mentors, cursen estudis de grau a la Universitat de Girona, i molts d’ells ja tenen experiència en el món del voluntariat amb joves o infants.
L’objectiu del projecte és que els mentors es converteixin en referents per als alumnes de secundària a través de compartir amb ells experiències i activitats arreu de la comarca que els estimulin i els donin accés a àmbits amb els quals no estan familiaritzats, consolidant la integració social, cultural i lingüística, i provocant un intercanvi d’experiències positives per les dues bandes.
Jordi Feu, representant de la Universitat de Girona participant a l’acte, va agrair als joves participants que vulguin formar part d’aquesta iniciativa, que demostra un gran compromís envers la cohesió i el voluntariat social. També Aniol Sellabona, qui va celebrar la incorporació de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú en aquest projecte, va destacar la possibilitat que aporta aquesta iniciativa a les parelles d’enriquir-se personalment amb els coneixements d’altres cultures i realitats i promovent la relació entre els joves de la comarca.