General

L’emotiespai, el servei de suport i acompanyament emocional adreçat a les persones joves amplia el seu horari d’atenció

Segons l’OMS, una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, el 75% dels quals comencen abans dels 18 anys. En els darrers 25 anys la situació es fa més patent que mai, amb un augment del 75% de la depressió i l’ansietat entre els adolescents. Una de les dades més preocupants és la constatació de l’augment del suïcidi entre les persones joves a Catalunya.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha recollit dades prou alarmants sobre el suïcidi juvenil com a primera causa de mort entre les persones joves a Catalunya. Més d’un 20% de les visites del jovent al metge són per ansietat o depressió, factors estretament lligats amb el suïcidi. Aquesta realitat, unida a la irrupció de la Covid-19 a les nostres vides, ha provocat un considerable augment de consultes relacionades amb la salut mental entre la població més jove.

Davant d’aquest escenari, a la Garrotxa, els serveis d’atenció als adolescents i joves han constatat la necessitat de continuar donant cobertura psicològica, acompanyament i suport emocional adreçat especialment als joves, atenent a les seves necessitats i moment vital. El passat mes de març, gràcies a un conveni entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, a través del Servei de Joventut del Consell Comarcal i l’Equip pediàtric territorial de la Garrotxa i el Ripollès (EPTGir), es va posar en marxa l’Emotiespai, un servei de suport juvenil per atendre i orientar als joves sobre qüestions de salut.

Després de nou mesos de funcionament, i constatada la bona acollida del servei, els impulsors d’aquest han decidit ampliar l’horari d’atenció als primers tres divendres del mes fins al desembre. El servei s’ofereix i es coordina amb l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa.

L’Emotiespai és un servei confidencial, anònim, gratuït i una via d’accés directa per a totes aquelles persones joves (a partir de 12 anys) que sol·licitin atenció psicològica entorn a qualsevol tema de salut que els preocupi i on poder atendre de forma preventiva el patiment i els problemes de salut mental que puguin patir. L’atenció psicològica ha sigut una nova aposta del Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa com a conseqüència de la pandèmia, així com el reforçament dels programes de bon tracte i d’oci saludable.

Quan us podeu adreçar a l’Emotiespai?
Pots apropar-te presencialment a l’Ideal-OJG (Plaça de Josep Clarà, 6, 2n pis. Olot) i sense cita prèvia els tres primers divendres de cada mes de 16h a 18h (fins al mes de desembre).
Telèfon de contacte: 627 53 41 45

Més informació:
IDEAL-Oficina Jove de la Garrotxa: Plaça Clarà, 6. 2n pis (Olot)
[email protected]